عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد:

تبیین معارف مهدوی بر عهده حوزه های علمیه است

تاریخ انتشار:
آیت الله نجم الدین طبسی در نشست تخصصی مبلغان نخبه معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: معارف مهدویت از جمله نیاز های روز شیعیان بلکه تمام عالم بشریت بوده که تبیین آن بر عهده حوزه های علمیه می باشد.
مهدویت

به گزارش خبرنگار بلاغ، به همت اداره کل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نشست تخصصی مبلغان نخبه در عرصه تعمیق ایمان و باورهای دینی با موضوع «بررسی وضعیت جریان های انحرافی نوپدید درمهدویت» با حضور جمعی از نخبگان تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی و سخنرانی آیت الله نجم الدین طبسی و حجت الاسلام والمسلمین شهبازیان در سالن جلسات مرکز همایش های غدیر برگزار گردید.

آیت‌الله نجم الدین طبسی در ابتدای مطالب خود اظهار داشت: اهمیت تبیین معارف مهدوی آنجا مشخص می شود که در دهه های اخیر شاهد افزایش مدعیان دروغین این موضوع حساس هستیم. افرادی خود را به عنوان نائب امام عصر، افرادی دیگر خود را خود امام، گروهی دیگر خود را فرزند حضرت حجت سلام الله علیها معرفی می کنند.

وی در ادامه افزود: موضوع مهدویت، موضوع روز جهان می باشد و نباید از کنار این امر مهم به سادگی گذشت، هم اکنون شرق و غرب جهان هستی به گونه ای با موضوع «منجی عالم آشنا بوده و منتظر او هستند. تا زمانی که موضوع مهدویت به صورت تخصصی تبیین نگرد شاهد بروز و ظهور مدعیان دروغین خواهیم بود. معارف مهدویت از جمله نیاز های روز شیعیان بلکه تمام عالم بشریت بوده که تبیین آن بر عهده حوزه های علمیه می باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: هم اکنون بیش از دو هزار روایت و حدود 400 آیه که مستقیم و غیر مستقیم به حضرت ولی عصر (عج) مربوط می شود در موسوعه ای جمع آوری شده است، اما این اقدام کافی نبوده و نیازمند بررسی می باشد. 

آیت‌الله نجم الدین طبسی گفت: معارف مهدوی در حوزه های علمیه به عنوان یک درس جنبی است، اگر بخش کوچک از زمانی که برای فقه، اصول و فلسفه، صرف تبیین معارف مهدوی می گشت هم اکنون قسمت اعظمی از شبهات در خصوص این موضوع در ذهن مخاطبان حل می شد. 

وی بیان کرد: اگر حوزه های علمیه که متولی اصلی مباحث مهدویت می باشد به صورت قدرتمند بر تبیین این موضوع ورود نکند به طور قطع دشمنان ما که بسیار در این عرصه کار کرده اند با هدف انحراف در موضوع مذکور ورود خواهند کرد که متاسفانه این اتفاق ناگوار در بخش هایی نیز رخ داده است.

گفتنی است در ادامه این جلسه حجت الاسلام محمد شهبازیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و از اساتید توانمند در عرصه مهدویت به ارائه مطالبی در خصوص مدعیان دروغین موضوع مهدویت پرداخت.

حجت الاسلام محمد شهبازیان اظهار داشت: باید پذیرفت که کشور از منظر  مدعیان دورغین مهدویت مورد آسیب قرار گرفته است. در تقسیم‌بندی کلی مدعیان را به چهار دسته تقسیم می‌توان تقسیم کرد؛ اول مدعیانی هستند که ادعای امامت و مهدویت شخصی یا نوعی دارند. دسته دوم کسانی هستند که ادعای نیابت خاص دارند و خودشان را به عنوان نایب خاص امام زمان(عج) می‌دانند یعنی ادعا می‌کنند که می‌دانند امام زمان(عج) کجاست، با ایشان رفت‌وآمد دارند و به وسیله او جواب‌ سؤالات را برای مردم می‌فرستند! شیعه معتقد است که این ویژگی منحصر در چهار نفر بوده است و پس از علی بن محمد سمری، دیگر به کسی اطلاق نمی‌شود. متأسفانه امروزه جریان‌های انحرافی مثل علی یعقوبی و احمد اسماعیل بصری ادعا می‌کنند که نایب خاص حضرت هستند.

وی در ادامه گفت: دسته سوم کسانی هستند که ادعای زمینه‌سازی ظهور را می‌کنند یعنی می‌گویند یکی از زمینه‌سازان ظهور حضرت مهدی (عج) مانند یمانی، شعیب بن صالح یا نفس زکیه هستند. دسته چهارم هم کسانی اند که صرفاً ادعای ارتباط با حضرت دارند. حال این ارتباط ممکن است به صورت نسبی یا در قالب دیدار باشد. مثلاً می‌گویند که در سال چند بار سهمیه دارند که حضرت را ملاقات کنند و یا در قالب خواب و مکاشفه حضرت را درک می‌کنند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: از بسترهای گرایش در موضوع مذکور می توان به «عدم تحقیق در دین»، «عدم اخذ مطالب از منابع معتبر»، «تطبیق گرایی»، «افراط در اموزه های دینی»، «پرداختن به حواشی به جای مبانی»، «شرایط اجتماعی»، «عدم اطلاع رسانی و موضع گیری متولیان فرهنگی و خواص»، «عدم مراجعه به متخصص» و «شخصیت زدگی» اشاره کرد.

مهدویت

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.